Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

babka z rumem

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło
250 g
sól
szczypta
Sklep Prymat
jaja
5 szt
mąka
325 g
mąka ziemniaczana
175 g
proszek do pieczenia
1 szt
rum
2 łyżki
mleko
125 ml
skórka z cytryny
50 g
skórka z pomarańczy
50 g
rodzynki
150 g
migdały siekane
100 G

Przepis i sposób przygotowania na: babka z rumem

Formę do babki smarujemy masłem i posypujemy odrobiną bułki tartej. Robimy ciasto ucierane ze wszystkich składników na końcu dodajemy skórkę z owoców rodzynki i migdały, do formy i Pieczemy 75 minut w 170 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

accee 05.03.2011 22:58
Super sprawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak