Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Rosół po angielsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda
2,5 litra
ogon wołowy
200 g
włoszczyzna
1 opakowanie
cebula
1 mała
tłuszcz
2 łyżki
natka pietruszki
1 szczypta
Goździki całe Prymat
3 sztuka
Sklep Prymat
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat
tymianek
1 szczypta
przyprawa do zup
1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół po angielsku

ogon umyć pokroić na równe kawałki zalać wodą posolić i ugotować na wolnym ogniu mięso umyć zemleć zrumienić na tłuszczu dodać do wywaru pod koniec gotowania razem z oczyszczoną włoszczyzną i zrumienioną na płycie cebulą rosół przecedzić doprawić do smaku Podawać z makaronem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak