Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

pawi puch

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
5 sztuk
olej
1 łyżka
cukier
1 szklanka
mąka
1 szklanka
mąka ziemniaczana
2 łyżka
proszek do pieczenia
1.5 łyżeczka
mleko
3 szklanki
cukier
0.5 szkalnka
kokos
10 dag
masło
1 kostka
margaryna palma
1 kostka
cukier waniliowy
1 sztuka
Sklep Prymat
woda
1 (gorąca)
bułka
2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pawi puch

Pawi Puch ciasto z masą z bułek
Z podanych składników upiec biszkopt. Białka ubić na sztywno dodawać po jednym żółtku , cukier oraz pozostałe składniki.
Bułki zalać 2 szklankami mleka zimnego i odstawić, aby zmiękły. Następnie rozdrobnić widelcem, ale nie odciskać.
1 szklankę mleka zagotować z cukrem, dodać przygotowane bułki oraz kokos. Cały czas mieszając, gotować 5 minut, ostudzić.
Margarynę i masło utrzeć na pulchną masę i nie przerywając ucierania dodać ostudzoną masę oraz cukier waniliowy.
Wystudzony biszkopt podzielić na pół. Pierwszy blat posmarować dżemem i wyłożyć połową masy, następnie przykryć biszkoptem i wyłożyć drugą część masy.
(BISZKOPT PONCZOWAĆ)
DEKORACJA:
1 łyżka masła, 10 dag kokosu, 0,5 szklanki cukru
Masło roztopić na patelni dodać kokos i cukier. Mieszając, usmażyć na złoty kolor. Położyć na wierzch ciasta i lekko wklepać w masę .
SMACZNEGO!!!!!!!
Składniki
Biszkopt:
5 jajek
1 łyżka oleju
1 szklanka cukru
1 łyżka gorącej wody
1 szklanka mąki
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Masa:
2 zwykłe bułki
3 szklanki mleka
0,5 szklanki cukru
10 dag kokosu
1 kostka masła
1 kostka margaryna palma
cukier waniliowy
dodatkowo dżem czarna porzeczka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak