Masa budyniowa

Masa budyniowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • budyń śmietankowy

    1 sztuka
  • mleko

    1/2 litra
  • masło

    100 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Budyń ugotować z mlekiem wg przepisu. Należy jednak uważać aby nie powstały w nim grudki i się nie przypalił. Tak przygotowany budyń ostudzić.

W misce utrzeć masło za pomocą miksera. Powoli i stopniowo dodawać budyń.
Powstała masa powinna być jednolita.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat