Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Risotto z grzybami i serem

5.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż
1 szkl
ser ementaler
15 dkg
oliwa
3 łyżki
cebula
1 szt
bulion
1 l
śmietana
3 łyżki
masło
3 łyżki
Szafran nitki Prymat
do smaku
maślaki
25 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z grzybami i serem

Ryż ugotować w 2 filiżankach bulionu,cebulę drobno pokroić i przesmażyć na jasnozłoty kolor i dodać do duszenia grzybów , podlać rosołem,gdy grzyby będą miękkie dodać śmietanę,ryż przyprawić szafranem ,układać warstwami w naczyniu do zapiekania -warstwa ryżu-warstwa grzybów,skropić rosołem i posypać tartym serem.
Wstawić do piekarnika i zapiec

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak