Przepis i sposób przygotowania na: Naleśnikowe kopertówki z pieczarkami
Na koniec wlewamy wodę mineralną gazowaną. Ciasto wlewamy na rozgrzaną patelnię, tak by powstał cienki placek naleśnikowy. Po zarumienieniu szeroką łopatką przewracamy na drugą stronę. Kolejno w ten sposób przyrządzamy następne naleśniki i układamy jeden na drugim na talerzu.
Farsz:
Pieczarki drobno siekamy.Cebulę i czosnek drobno siekamy. Na patelnię po naleśnikach wlewamy pół szklanki bulionu z kostki rosołowej i dodajemy pokrojone warzywa. Przyprawiamy pieprzem, papryką ostrą i słodką oraz curry i dusimy pod przykryciem aż do odparowania. Na koniec dodajemy zioła. Przygotowany farsz nakładamy na połowę naleśnika zawijamy na pół i jeszcze raz tak aby powstały kopertówki przypominające ćwiartki okręgu. Smacznego:)