Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

chili z wołowiną

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina
0.5 kg
fasola czerwona z puszki
2 szt
papryka czerwona
2 szt
cebula
1 szt
czosnek
4 ząbki
przecier pomidorowy
1 słoik
keczup pikantny
1 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
sos chili
1 szt
sos tabasco
1 szt
olej do smażenia
0.5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: chili z wołowiną

Fasolę z zalewą wlewamy do garnka,dodajemy trochę wody i podgrzewamy.Mięso podsmażamy na oleju i dodajemy do fasoli.Szklimy pokroione w kostkę papryki i cebulę,przekładamy do mięsa i fasoli.Gotujemy kilka minut,dodajemy przeciśnięty przez praskę czocnek,przecier i sosy.Doprawiamy do smaku i podajemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak