Przepis i sposób przygotowania na: Jednogarnkowiec z warzywami i kielbasą
* kielbasa zwyczajna - 3 duze petka,
* cebula biala - 2 sztuki,
* ziemniaki - 4 duze sztuki,
* kapusta pekinska - 1/2 duzej sztuki, twarda czesc,
* papryka swieza - 1 sztuka,
* marchew - 4 duze sztuki,
* pietruszka korzen - 3 sztuki,
* seler, korzen - kawalek, ok 150g,
* seler naciowy - 2 lodygi,
* groszek mrozony - 1 szklanka,
* czosnek - 3 zabki,
* vegeta - 1 lyzka,
* meggie - 1 lyzka,
* sól,
* kostka rosolowa - dowolna (dalam grzybowa),
* majeranek, oregano,
* lisc laurowy,
* pieprz czarany meilony, pieprz ziolowy,
* papryka slodka mielona - 1 lyzka,
* kminek mielony, kolenda mielona - szczypta,
* sos sojowy - lyzeczka,
* woda - 1 litr.
PRZYGOTOWANIE:
Kielbase w razie konecznosci obrac i porkoic w kosteczke. Wszystkie warzywa obrac umyc i osuszyc. Rozgrzac patelnie, wrzucic kawalki kielbasy i smazyc przez 5-10 minut, czesto mieszajac. Podsmazona, odsaczona z tluszczu kielbase przerzuic do duzego, trzylitrowego garnka. Na tluszczu po kielbasie podsmazyc do zeszklenia pokrojona w kostecke cebule, dodac do kielbasy. Do garnka wlac 1 litr wody, dodac vegete i kostke rosolowa. Wrzucic pozostale warzywa : kapuste pekinska, porkojone w kosteczke marchew, pietruszke, korzen selera, ziemniaki oraz papryke. Dodac listek laurowy, pieprz, lyzke papryki mielonej, sos sojowy i sól. Gotowac na niewielkim ogniu przez 10 minut, po czym dodac seler naciowy. Gotowac przez kolejne 15-20 minut, dodac przeplukany groszek mrozony oraz rozdrobniony czosnek, gotowac przez okolo 5 minut, ostatecznie doprawic do smaku
. Podawac na goraco.