żółty makaron z cytrynowym szpinakiem i krewetkami

żółty makaron z cytrynowym szpinakiem i krewetkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak mrożony

    1 opakowanie
  • krewetki koktajlowe

    1 opakowanie
  • makaron ryżowy wstążki

    1 opakowanie
  • jogurt bałkański

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    3 łyżki
  • skórka otarta z jednej cytryny

  • czosnek ząbki

    3
  • imbir starty

    1 łyżeczka
  • sól

  • pieprz

  • gałka muszkatołowa mielona

  • feta

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

• makaron włożyć na około 3 minuty do zagotowanej wcześniej wody z dodatkiem kurkumy,
• po tym czasie makaron odcedzić i przelać zimną wodą,
• 2 ząbki czosnku posiekać i podsmażyć na patelni z dodatkiem oliwy,
• dodać szpinak, smażyć,
• dodać pokrojony ser, jogurt, sok z 1/2 cytryny i przyprawy, wymieszać jeszcze chwile smażąc,
• na drugiej patelni, podsmażyć na oliwie posiekany ząbek czosnku i imbir,
• dodać krewetki, chwile smażyć,
• przyprawić solą i pieprzem, dodać sok z 1/2 cytryny, wymieszać jeszcze chwile smażąc,
• na talerzu ułożyć makaron, na nim masę szpinakową, na niej krewetki, posypać całość skórką z cytryny

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kriso

22.04.2011 06:28
ciekawy przepis

ben-ka

19.03.2011 16:38
ślicznie wygląda,brawo !!!!

bami

16.03.2011 19:52
Prezentuje się bardzo apetycznie :)

aniolek2

26.10.2010 17:25
Przepis świetny!

PaniMISIOWA

02.10.2010 11:24
piękne zdjęcie!

Monika179

29.08.2010 13:13
pychotkaa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat