Fiona

Fiona

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dżem truskawkowy

    do posmarowania
  • kremówka

    0,5 litra
  • żelatyny

    1 łyżeczka
  • śnieżki

    2
  • czerwone galaretki

    2
  • baton

    3 kokosowa
  • ciepłe lody

    32 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Upiec biszkopt z 4 jaj.
Po wystygnięciu zdjąć skórę z biszkoptu, posmarować dżemem truskawkowym. Na dżem ułożyć ciepłe lody z lidla 32 sztuki.
Ubić kremówkę pół litra, dodać gęstniejącą żelatynę (1 łyżeczkę żelatyny rozpuścić w niewielkiej ilości wody) 3 batony Princessa kokosowe w białej czekoladzie, zetrzeć na tartce o dużych oczkach i dodać do ubitej śmietany, wymieszać.
2 śnieżki przygotować według przepisu (mleko najlepiej zagotować i wystudzić), dodać do śnieżek 2 tężejące czerwone galaretki i zmiksować. Na wierzch zetrzeć gorzką czekoladę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

aleksa123

18.06.2011 11:04
Ciekawe

iwona332

01.12.2010 00:05
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat