Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kotleciki mielone

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina
50 dag
bułka
1 szt.
cebula
1/2 szt.
olej
3 łyżki
jajko
1 szt.
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki mielone

Mięso umyć, pokroić na kawałki. Bułkę namoczyć we wodzie i odsączyć. Cebulę obrać, pokroić w krążki, usmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu na jasnozłoty kolor. Bułkę, cebulę, mięso zemleć, dodać jajko, cebulę, pieprz. Następnie wyrobić bardzo dokładnie. Masa mięsna musi być gładka. Uformować 5-6 kotlecików na owalny kształt, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na ciepłym, lecz nie bardzo gorącym tłuszczu, tak aby kotleciki usmażone były od środka, a nie przypaliły się!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak