Surówka Colesław

Surówka Colesław

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mała główka białej kapusty

  • marchew

    1 szt
  • szczypiorek

    2 łyżki
  • gęsta śmietana

    3 łyżki
  • ocet winny

    2-3 łyżki
  • cukier

    2 łyżeczki
  • szczypta kminku

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować, posolić odstawić na pół godziny. Opłukać na sicie i osuszyć. Marchewkę zetrzeć na tarce dodać do kapusty, szczypiorek i śmietanę wymieszać z kapustą przyprawić do smaku. Wstawić do lodówki. Przed podaniem wyjąć z chłodu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

angelika14

19.12.2011 18:36
cudownie smaczne, aż ślinka cieknie

caroline1983

21.08.2011 21:45
bardzo smaczna

Katarzyna/kate1980

11.02.2011 18:51
uwielbiam takie surówki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat