Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa

5.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe
1 kg
cebula
3 szt
wino czerwone wytrawne
2 szkl
boczek wędzony
20 dag
koncentrat pomidorowy
4 łyżki
olej
2 łyżki
papryka
2 szt
bulion wołowy
5 szkl
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa

W rondlu rozgrzać olej, podsmażyć pokrojone w kostkę mięso, dodać posiekaną cebulę, pokrojony w kostkę boczek i wszystko razem przesmażyć. Podlać bulionem i winem, przyprawić solą, pieprzem, mieloną papryką i dusić pod przykryciem około 1 godziny. Następnie dodać pokrojoną w kostkę paprykę i koncentrat pomidorowy. Dusić do miękkości. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 28.01.2014 17:35
Lubię takie zupki.
mirosława4 08.12.2013 15:50
bardzo lubię
Motorek 20.04.2012 19:55
smaczna
Iwusia 21.02.2012 23:25
uwielbiam takie zupki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak