Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

sałatka pieczarkowo-serowa

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki
1 kg
ser zóty
1/2 kg
szczypiorek
1 pęczek
Sklep Prymat
majonez słoiczek mały
225 ml
sól, pieprz
do smaku
masło
1 łyżka
jajko ugotowane na twardo
4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka pieczarkowo-serowa

Umyte i wysuszone białe pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na patelnię z roztopionym masłem wrzucić pieczarki, poddusić je na niezbyt dużym ogniu, aby puściły sok. Przekładamy do miski i studzimy w lodówce. W między czasie kroimy gotowane jajka i szczypiorek w kostkę. Ścieramy ser również na tarce z grubymi oczkami. Wyciągamy ostudzone pieczarki odlewamy sok, który puściły, dodajemy jajka, szczypiorek, pieprz i majonez, wszystko mieszamy. Jeśli jest za mało słona doprawić solą. Sałatka jest najlepsza po kilkugodzinnym chłodzeniu w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 24.05.2011 12:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak