Babka kakaowa

Babka kakaowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    250 ml
  • kakao

    2 łyżki
  • jajka

    2 szt
  • cukier

    25 dag
  • mąka

    25 dag
  • bułka tarta

    1 łyzka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kakao rozmieszać z łyżką mleka, połączyć z resztą mleka, zagotować i wystudzić. Jajka ubić na parze z cukrem, wymieszać z przestudzonym kakao. Dodać mąkę, przesiana bułkę tarta i proszek do pieczenia. Dokładnie wyrobić ciasto. Nałożyć do wysmarowanej masłem formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. Piec 30 minut

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

03.07.2011 11:33
super

madagaskar

16.03.2011 21:07
pyszne

Katarzyna/kate1980

01.06.2010 12:14
pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat