Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Grillowana pierś w ziołach

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
2 sztuki
suszone pomidory
4 sztuki
olej
5 łyżek
Zioła prowansalskie suszone Prymat
1 łyżeczka
czosnek
2 ząbki
ocet balsamiczny
1/2 łyżeczki
miód
1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana pierś w ziołach

Piersi kroimy na kotlety, delikatnie tłuczemy tłuczkiem do mięs. Suszone pomidory kroimy w kosteczkę, czosnek przeciskamy przez praskę. W misce układamy kawałki mięsa, dodajemy czoenek i pomidory olej- najlepiej wykorzystać zalewę z pomidorów, będą wtedy najbardziej aromatyczne. Dodajemy również ocet, miód i zioła. Wszystko razem mieszamy i zostawiamy mięso w zalewie co najmniej na 2 godziny, a najlepiej na całą noc.
Grillujemy lub smażymy na patelni grilliwej po obu stronach, aż mięso będzie gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 06.02.2011 08:18
ach, kiedy w końcu będę miał patelnię grillową, żeby robić takie cuda...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak