Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

PLACEK WĘGIERSKI

5.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
1,5 kg.
cebula
2 sztuki
mąka
1,5 łyżki
jajko
2 sztuki
majeranek
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
Farsz:
mięso
70 dkg.
cebula
2 sztuki
ogórek kiszony
3 sztuki
mąka
2 łyżki
przyprawa kucharek uniwersalna
do smaku
czosnek
1 ząbek
sól
do smaku
Sklep Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: PLACEK WĘGIERSKI

Ziemniaki i cebulę zetrzeć na tarce, a następnie wymieszać z resztą składników. Usmażyć kilka dużych placków.
Mięso pokroić w drobną kostkę, usmażyć razem z cebulą. Zalać wodą i dusić do miękkości mięsa. Dodać przyprawy i starte ogórki. Gulasz ułożyć na plackach. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania84 14.11.2013 23:40
mniamm:)smacznie wygląda
Milka100 08.11.2013 10:09
Uwielbiam placek po węgiersku ale ten wygląda ślicznie i apetycznie:)
as28 12.08.2013 10:03
mniam mniam
artur7 05.07.2013 19:41
super pomysl
Kuchareczka2 26.05.2013 21:04
rewelacyjne danie
AURELKA 08.05.2013 20:44
pyszne jdedzonko
babi17 27.04.2013 07:57
apetyczny jest
Stenka 23.03.2013 08:12
bardzo lubię
mela25 12.03.2013 06:53
uwielbiam takie placuszki
romanrafal
romanrafal 25.11.2012 10:16
bardzo dobre jedzonko
MAR3STA 27.02.2011 10:08
smaczny placek;)
Dorota59 04.02.2011 17:26
bardzo lubię placki węgierskie
Margo1 04.02.2011 16:47
smaczniutki
Margo1 04.02.2011 16:47
smaczniutki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak