Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Polędwica w cieście

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica
1,5 kg
grzyby suszone
4 szt
olej do smażenia
jajko
2 szt
pasztet
15 dag
Majeranek suszony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
sól, pieprz
do smaku
ciasto francuskie
1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica w cieście

Polędwicę usmazyć na oleju. Grzyby ugotować, drobno pokroić i wystudzić, połączyć z pasztetem, majerankiem i 1 jajkiem, wyrobić. Mięso ułożyć na rozmrozonym płacie ciasta, posmarować pasztetem, zawinąć, ścisnąć brzegi. Posmarować rozkłóconym jajkiem, piec około 40 min. w temp. 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak