Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Seromak

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna
20 dag
cukier
15 dag
jajko
3 szt
mąka
30 dag
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
śmietana
2 łyżki
cukier waniliowy
1 op
Sklep Prymat
cukier
15 dag
jajko
3 szt
budyń śmietankowy
2 op
olejek waniliowy
1 łyżeczka
margaryna
15 dag
gotowa masa makowa
1 puszka
ser biały
1 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Seromak

Z podanych składników na ciasto kruche zagniatamy miękkie ciasto.
Następnie ciasto wykładamy na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą
blachę.
Na ciasto wykładamy masę makową.
Przygotowujemy masę serową: margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy ser,
miksujemy. Gdy masa jest już jednolita, dodajemy jajka, budyń w proszku
oraz aromat. Całość dokładnie miksujemy na najniższych obrotach.
Masę serową wylewamy na masę makową.
Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy około
godziny, aż ser się lekko zarumieni.
Po wystudzeniu polewamy polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 07.08.2011 00:21
wygląda bosko:)
maciek7 07.07.2011 12:20
pycha
Misia13 03.03.2011 00:38
uwielbiam takie ciacho;-)))
Robert10 22.02.2011 09:25
oj musi być pyszniutkie
madi356 04.02.2011 20:46
więc zapraszam:)
Dorota59 04.02.2011 12:21
no wygląd mówi sam za siebie-takie ciacho chodzi za mną poproszę o kawałek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak