Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto drożdżowe jak bukiet róż z serem
Po wyrośnięciu wyłożyć na stolnicę, posypaną mąką. Rozwałkować na prostokąt 30x50cm. Posmarować cały serkiem wymieszanym z żółtkiem i cukrem + budyniem. Można na jednym długim brzegu poukładać rządek rodzynek. Zwinąć w rulon.
Podzielić na równe kawałki ok. 16 (u mnie 8 większych) i każdy z nich krótko umoczyć w stopionym maśle a potem w cukrze (ja maczałam tylko w maśle). Układać na okrągłej blaszce zaczynając od środka. Tak aby powstał bukiet. Nie muszą być ciasno poukładane, w trakcie pieczenia ew. luki wypełnią się.
Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem, jak ktoś chce. Przez maczanie w maśle, każda z rozetek daje się łatwo oddzielić od przylegającej do niej koleżanki.