Truskawkowy serniczek

Truskawkowy serniczek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki świeże

    1 kg
  • dżem truskawkowy

    6 łyżek
  • serek waniliowy

    50 dag
  • śmietana 36%

    1/2 l
  • żelatyna

  • Biszkopt

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Spód układamy w tortownicy , skrapiamy likierem, a następnie smarujemy dżemem.
Umyte i osuszone truskawki pozbawiamy szypułek.Połowę owoców miksujemy, a drugą połowę przekrawamy na pół.
W kilku łyżkach wrzącej wody rozpuszczamy żelatynę i mieszamy ze zmiksowanymi truskawkami. Dodajemy do nich kieliszek likieru.
Śmietanę kremówkę ubijamy i mieszamy z serkiem, dodajemy do masy truskawkowej. Mieszamy całość i wylewamy na biszkopt. Połówki i truskawek układamy na wierzchu. Ciasto wstawiamy do lodówki

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

31.07.2011 10:57
super

adam1f

29.03.2011 00:12
rewelacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat