Słodko - kwaśny sos cukiniowy

Słodko - kwaśny sos cukiniowy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    3 kg
  • ocet 10 %

    1,5 szklanki
  • cukier

    1 kg
  • koncentrat pomidorowy

    4 słoiczki
  • Przyprawa do makaronów

    2 łyzki
  • słodka papryka Prymat

    1 łyżka
  • curry

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • BAZYLIA SUSZONA

    1 łyżka
  • cebula

    1 kg
  • papryka ostra mielona

    1 łyzka
  • papryka czerwona

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

warzywa myjemy. Usuwamy z papryki gniazda nasienne.Cebule obieramy.Wzrywa kroimy w kostkę i posypujemy 1,5 łyżki soli. Odstawiamy na noc.Następnego dnia odcedzamy.
Warzywa przekładamy do garnka.Gotujemy zalewę z cukru i octu.Dodajemy do warzyw i razem gotujemy ok. 20 minut.Dodajemy przyprawy i koncentrat.Mieszamy i nadal gotujemy ok. 10 minut na małym ogniu mieszając. Gorący jeszcze sos nakładamy do słoiczków, zakręcamy i ustawiamy dnem do góry.Nie pasteryzujemy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat