Sałatka z fasolki szparagowej do słoiczków

Sałatka z fasolki szparagowej do słoiczków

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    2 kg
  • marchew

    40 dag
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki
  • ocet 10 %

    3 łyżki
  • ziele angielskie

    wg uznania
  • pieprz

    do smaku
  • liść laurowy

    wg uznania
  • cebula

    40 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę pokroić na 2-3cm kawałki, ugotować na pół twardo w lekko osolonej wodzie.Ostudzić. Cebulę pokroić w plastry, marchew zetrzeć. Wszystko razem podsmażyć na oleju. Dodać przecier,ocet, przyprawy. Nałożyć do słoików. Pasteryzować 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agata1722

27.09.2011 10:41
to mi smakuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat