Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wołowina z coli duszona w czerwonym winie

5.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina
1 kg
napój typu cola
1-2 szklanki
koncentrat pomidorowy
4 łyżki
cebula
1 szt
seler korzeniowy
1 szklanka
marchew
3-4 szt
czosnek
1/2 główki
Majeranek suszony Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
2-3 szt
Sklep Prymat
natka pietruszki
1 łyżka
oliwa
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
boczek
200 gram
wino czerwone
2 szklanki
smalec
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina z coli duszona w czerwonym winie

Mięso macerujemy w coli przez noc. Na drugi dzień w naczyniu do pieczenia smażymy pokrojony w kostkę boczek, cebulę i czosnek. Marchew i seler ścieramy grubo i dodajemy do garnka, podsmażamy i dodajemy mięso, , majeranek, liście laurowe, sól i pieprz. Rumienimy mięso i wlewamy wino i 1/2 szklanki coli. Dodajemy koncentrat i dolewamy tyle coli by pokryła mięso i dusimy przez ok 2 h. Sos mixujemy, musi być gęsty i o intensywnym kolorze. W razie potrzeby doprawiamy. Przed podaniem posypujemy natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kupiska 12.05.2012 17:56
ciekawy pomysł...
iknbozka 09.02.2012 11:14
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak