Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczarkowe paluszki

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone
30 dag
pieczarki
12-15 sztuk
masło
2 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
DO smaku
Sklep Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
do panierki
olej
do smażenia
cebula
1 sztuka
kajzerka
1 namoczona

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowe paluszki

Pieczarki umyć, drobno pokroić i przesmażyć na mocno rozgrzanym maśle. Oprószyć solą i pieprzem, wystudzić.Cebulę drobniutko pokroić, dodać do mięsa razem z odciśniętą kajzerką i pieczarkami.Doprawić solą i pieprzem. Wyrobić.Z przygotowanej masy formować paluszki, obtaczać w tartej bułce i smażyć na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak