Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Bigos na pomidorowo

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona
2 kg
wędzony boczek
20 dag
cienka kiełbasa
40 dag
wieprzowe mięso dowolne
40 dag
cebula
1 sztuka
olej
3 łyżki
koncentrat pomidorowy
wg uznania
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
grzyby suszone
1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos na pomidorowo

Kapustę wypłukać, zalać wodą i postawić do gotowania. Mięso umyć, osuszyć i pokroić na kawałki. Podsmażyć na oleju razem z pokrojoną cebulą. Posolić. Dodać do kapusty. Grzyby sparzyć, umyć i wrzucić do bigosu razem z pokrojoną kiełbasą. Gotować do miękkości. Dodać koncentrat. Doprawić do smaku i chwilę gotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak