Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ryż z jajkiem, zielonym groszkiem i dymką

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż
150 g
jaja
3 szt.
olej
2 łyżki
czosnek ząbki
2 szt.
cebula
4 szt.
groszek zielony
125 g
sos sojowy
1 łyżka
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
sezam
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z jajkiem, zielonym groszkiem i dymką

Ryż gotowac 12-15 min, odcedzic, dobrze opłukac zimną wodą i ponownie odcedzic. Roztrzepane jajka wlać na patelnię i smażyc na małym ogniu delikatnie mieszając.W woku rozgrzać olej, wrzucić czosnek, dymkę groszek i lekko podsmażyć przez 2-3 min. Dodać ryż i wymieszać. Dodać jajka, sos sojowy, sól, wszystko dobrze wymieszać i jeszcze chwilkę około 2 minut podsmażyć. Włożyć na miseczki, posypać pokrojoną w piórka dymką i sezamem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 18.08.2011 22:25
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak