Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zwijaki z dodatkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
mięso mielone 500 g
ser żółty 40 dag
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zwijaki z dodatkami

Kroki postępowania

1
Na patelni podsmażyć mięso mielone.
Krok 1 - Zwijaki z dodatkami foto
2
W miarę potrzeby dodać margarynę, aby się nie przypaliło. Następnie dodać do smaku kucharka, można przyprawić także pieprzem.
Krok 2 - Zwijaki z dodatkami foto
3
Na stolnicy rozwinąć ciasto francuskie. Wyłożyć na niego podsmażone (letnie) mięso mielone.
Krok 3 - Zwijaki z dodatkami foto
4
Zetrzeć ser żółty. Posypać po mięsie.
Krok 4 - Zwijaki z dodatkami foto
5
Ciasto z dodatkami zwinąć w rulon. Pokroić na mniejsze kawałki. Ułożyć na brytfannie. Piec w 180 st. przez ok. 25 minut.

Spożywać ciepłe.
Krok 5 - Zwijaki z dodatkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak