Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

żur-kiszenie

5.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka żytnia
10 dag
woda
1/2 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: żur-kiszenie

Makę zalac wodą,wlać do kamionki.Przykryć gazą obwiązać sznurkiem.Pozostawić w ciepłym miejscu do ukiszenia(kiszenie 2-3 dni)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriko 11.02.2013 15:14
lubie
Krzysztof15 06.09.2012 07:55
lubie zur
kupiska 16.03.2012 20:43
ale przydatne...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak