Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa 30 dag
jajko 5-6 sztuk
pieczarki 8-10 sztuk
zakwas 1/2 litra
śmietana 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z pieczarkami

Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać, podzielić na ćwiartki. Pieczarki umyć, jeśli trzeba obrać, pokroić w plasterki. Kiełbasę pokroić w grubsze krążki.

Zagotować ok. 2 litry wody, dodać pieczarki, kiełbasę i majeranek. Gotować ok. 10 minut. Wlać zakwas, jeśli wolimy żurek bardziej zawiesisty, można zagęścić mąką.
Doprawić do smaku i dodać śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 05.11.2012 13:12
muszę spróbować!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak