żurek z kiełbasa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała kiełbasa

    1
  • cebula

  • śmietana

  • Majeranek suszony Prymat

  • żurek

    1 opakowanie
  • boczek

    10 surowy bez kości
  • jaja na twardo

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kiełbasę obrac pokroić w plasterki,wrzucic do garnka z wodą gotować 10 minut.Boczek pokroić w kostkę wysmażyc na skwarki.Żurek rozrobić wlać do garnka,zamieszać,dodać boczek.Cebule podsmażyć na tłuszczu z boczku,dodać do garnka,wsypać 1/2 łyżeczki majeranku gotować 5 minut wyłączyc.Podbić śmietaną,dodać ugotowane jajka,pokrojone w kostkę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
smakoszek 02.06.2012 16:18
pyszny,bardzo lubię
Dorian 01.04.2012 11:54
super przepis, niebawem sie przyda
Tatli 25.03.2012 14:27
miam, jeszcze chleb i pychotka
Margo1 18.03.2012 22:01
apetyczny
krokodyl 13.03.2012 08:16
dobry żurek
Norgiusz 09.03.2012 12:07
mniam
Tika4444 06.01.2012 12:03
pyszny
[email protected] 27.11.2011 21:00
smaczne
joanna77 02.10.2011 21:01
super
Iwona51 27.08.2011 09:39
uwielbiam żurek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat