Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek z boczkiem i ziemniakami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości schabowe
boczek wędzony 30 dkg
marchew
pietruszka
seler 0,5 szt
żurek
ziemniaki 5 szt
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z boczkiem i ziemniakami

Kości dokładnie pukamy, zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy obrane jarzyny i gotujemy do miękkości. Jak jarzyny będą miękkie wyciągamy. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy aż będą miękkie. W między czasie dodajemy okrojony i podsmażony boczek. Na koniec wlewamy żurek i gotujemy na wolnym ogniu ok. 5 minut. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak