Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka z pniówek z makaronem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pniówki 2 kg
makaron nitki 1 opakowanie
marchew 1 szt
sól 1 łyżeczka
pieprz do smaku
śmietana 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka z pniówek z makaronem

Grzyby czyścimy, kroimy na małe kawałki i myjemy. Wsypujemy do garnka zalewamy wodą. Wsypujemy sól i gotujemy. Marchewkę kroimy w talarki i dodajemy do grzybów. Gdy grzyby będą miękkie wsypujemy makaron ( im chcemy gęstszą zupę tym więcej). Gdy makaron zmięknie dodajemy śmietanę i przyprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 12.10.2012 15:01
lubie taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak