zupka porowa z klopsikami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    6 szt
  • por (biała część)

    1 szt
  • mięso mielone

    0,5 kg
  • serki topione

    3 szt
  • włoszczyzna

    1 szt
  • żeberka wieprzowe

    1 szt
  • Kostki rosołowe Kucharek

    2 szt
  • przyprawa do potraw Kucharek

    1 łyżka
  • przyprawa do zup

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

zupa kremowo porowa z mięsnymi klopsikami. Bardzo łatwo się ją przy...rządza. Gotujemy wywar w garnku na kościach z żeberek.Dodajemy do tego do smaku 2 kosteczki Kucharek.Gdy wywar się podgotuje to dodajemy włoszczyznę,ziemniaki pokrojone w kostkę,pokrojonego drobno pora i dalej gotujemy,aż warzywa zmiękną.Do zupki wrzucamy rozpuszczone serki topione,ja daję da średni garnek 3 serki topione,a na koniec wrzucamy małe kuleczki z mięsa mielonego.Wszystko podgotowujemy,doprawiamy przyprawą do zup Kucharek ,oraz kilkoma kroplami przyprawy do zup w płynie. Zupka jest esencjonalna,smaczna i pożywna.Polecam i życzę smacznego; )

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna207 30.12.2010 16:30
Pyszna i pożywna
Anna207 11.11.2010 17:07
super zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat