Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka kalafiorowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 1/2 szt
ziemniak 1 szt
marchewka 1 szt
skrzydełko z kurczaka 1 szt
pęczek natki pietruszki
śmietana 1 łyżka
woda 1,5 litra
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka kalafiorowa

Wodę zagotować wraz ze skrzydełkiem z kurczaka. Ziemniaka oraz marchewkę obrać, umyć i pokroić w kosteczkę. Kalafior podzielić na małe różyczki i umyć. Marchewkę, ziemniaki oraz natkę pietruszki wrzucić do gotującego się skrzydełka i całość gotować 10 min, a następnie wrzucić kalafior i wszystko razem gotować na małym ogniu aż wszystkie warzywa będą miękkie. Z zupy wyciągnąć skrzydełko i oddzielić mięso od kości, a kawałki mięsa wrzucić do zupy. Na koniec dodać śmietankę oraz doprawić do smaku pieprzem oraz solą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 18.05.2014 14:27
Dobra zupa.
JOANNA16 03.12.2013 21:46
pyszna zupka
dada 03.12.2013 16:37
Pora na ciepłe jesienne zupki :)
ppaulina 03.12.2013 16:07
pycha zupka
Laila2786 03.12.2013 12:31
pyszna, taką lubię
krystyna330 03.12.2013 10:03
trzeba skosztować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak