ZUPA ZE ŚWIEŻYCH OGÓRKÓW

ZUPA ZE ŚWIEŻYCH OGÓRKÓW

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 szt
  • ziemniaki

    2-3 szt
  • ogorki gruntowe

    0,5 kg
  • koper świeży

    1 pęczek
  • serek topiony

    50 g
  • bulion warzywny

    1 litr
  • grzanki

  • sól i pieprz

  • oliwa

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy cebulę oraz ziemniaki. Podsmażamy około 5-7 min., a następnie zawartość patelni przenosimy do garnka i zalewamy bulionem. Gotujemy do momentu, aż ziemniaki będą miękkie. Zestawiamy z ognia i blendujemy na gładki krem.
Ogórki obieramy ze skórki, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wrzucamy do garnka i gotujemy przez około 5 min. Na końcu dodajemy serek topiony oraz posiekany koperek. Zupę przyprawiamy pieprzem oraz solą. Podajemy z grzankami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

KuchniaMagdaLeny

08.06.2017 22:48
Dziękuję :)

halina17

06.06.2017 22:52
Dobra zupa.

w mojej kuchni

06.06.2017 07:48
same pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat