Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z zielonym groszkiem i ryżem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 400 g
ryż 100 g
woda 1,5 l
por 1 szt
marchewka 2 szt
groszek zielony 200 g
papryka 1 szt
masło 2 łyżki
natka pietruszki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna

Porada

Groszek zielony może być świeży lub mrożony.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z zielonym groszkiem i ryżem

Zagotować 1,5 litra wody. Mięso wieprzowe z szynki pokroić na kawałki i wrzucić do wody,doprawić solą,pieprzem,kucharkiem i gotować do miękkości.
Warzywa oczyścić,por,marchewkę,pokroić w plasterki, paprykę pokroić w
kostkę.Wszystkie warzywa wraz z ryżem,masłem dodać do wywaru z
ugotowanym mięsem i gotować około 15 minut. Na koniec doprawić solą i
pieprzem.Dodać natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 16.05.2015 10:33
Na pewno pyszna zupka a jaka kolorowa;)
Futka 06.05.2015 08:31
Pyszna, zdrowa i kolorowa zupka :)
Beatris 02.05.2015 22:07
Bardzo apetyczna zupka:)
Łukasz15 02.05.2015 21:30
Smaczna i pożywna zupka
2milutka 02.05.2015 20:50
pyszna zupa
Rogalik 02.05.2015 20:17
smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak