Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z zasmażanym porem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 20 dag z kością
ziemniaki 10 szt
marchew 3 szt
pietruszka 2 szt
por 3 szt
masło 2 łyżki
ziele angielskie 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
śmietana kremówka do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Porada

Zupę przed podaniem możemy posypać natką pietruszki lub szczypiorkiem.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z zasmażanym porem

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy, zalewamy wodą i zagotowujemy razem z liściem laurowym i zielem angielskim.
Krok 1 - Zupa z zasmażanym porem  foto
2
Wszystkie warzywa obieramy, ziemniaki kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 2 - Zupa z zasmażanym porem  foto
3
Marchew i pietruszkę ścieramy na grubej tarce. Dodajemy do podgotowanego mięsa.
Krok 3 - Zupa z zasmażanym porem  foto
4
Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy na nim potrojone w drobne półplasterki pory, lekko je solimy. Gdy lekko się zeszklą, razem z masłem wrzucamy do garnka i gotujemy.
Krok 4 - Zupa z zasmażanym porem  foto
5
Całą zupę doprawiamy solą i pieprzem do smaku, gotujemy do miękkości.
Krok 5 - Zupa z zasmażanym porem  foto
6
Na koniec zabielamy słodką śmietaną i podajemy.
Krok 6 - Zupa z zasmażanym porem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 07.05.2014 17:54
NA pewno pycha :)
nogawkuchni 07.05.2014 16:18
Zjadłabym takiej smakowitej,sycącej zupki,zdecydowanie moje smaki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak