Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z rzodkiewek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula czerwona 1 szt
masło 1 łyżka
cytryna 1/2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/4 łyżeczka
wywar warzywny 1 litr
jogurt 1 szkl
rzodkiewka 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z rzodkiewek

Rzodkiewki myjemy i odcinamy liście. Liście wkładamy do garnka i zalewamy połową gorącego wywaru. Gotujemy około 15 minut. Cytrynę parzymy i ścieramy skórkę- dodajemy do wywaru, miksujemy i przecieramy przez sito. Cebulę drobno kroimy i szklimy na maśle., dodajemy pokrojone rzodkiewki i smażymy 5 minut. Zalewamy pozostałym gorącym wywarem i dodajemy przetarte liście. Mieszamy i gotujemy około 5 minut. Przyprawiamy. Zdejmujemy z ognia i dodajemy jogurt lub śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 17.06.2013 14:05
jeszcze takiej nie robiłam ani nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak