Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z podgrzybkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 szt,
skrzydełka kurczaka 5 szt,
kostka rosołowa 1 szt,
podgrzybki 600 g,
ziemniaki 5 szt,
jajko 2
kasza manna 3 łyżki,
cebula 1 szt,
marchew 2 szt, 1 starta na tarce,
sól i pieprz do smaku,
natka pietruszki listki kilka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z podgrzybkami

Grzyby dokładnie oczyścić , następnie pokroić na mniejsze kawałki.

Mięso rosołowe opłukać , włożyć do garnka zalać wodą i doprowadzic do zagotowania.

Zmniejszyć ogień i gotować około 20 minut.

Następnie dodać oczyszczone pokrojone grzyby,obraną cebule i dalej gotować aż grzyby będą miękkie.

Dodać obraną startą na grubych oczkach marchewkę oraz pokrojone w kostkę ziemniaki.

Gotować do miękkości.

Dodać kostkę bulionową grzybową, doprawić do smaku przyprawą uniwersalną oraz w razie potrzeby solą i pieprzem.

Jajka rozbełtać, wymieszać z 3 łyżki kaszy mannej.

Na koniec do gotującej zupy cienkim strumykiem wlewać rozbełtane jajka z kaszą manną cały czas mieszając.

Pogotować jeszcze parę minut i zdjąć z ognia.

Gotową zupę na talerz, udekorować listkami pietruszki zielonej, oraz ugotowaną marchewką.

Zupę można zabielić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 14.09.2017 21:12
Fajna, sezonowa zupa.
Bożena Matuszczyk 11.09.2017 08:49
I ja bardzo pod każdą postacią.;)
jejkuchnia 08.09.2017 15:30
Kocham grzyby!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak