Zupa z kluskami tartymi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    2 kg
  • sól

  • mąka ziemniaczna

    2 łyżki
  • jajko

    2
  • słonina

    5 dag
  • pieprz

    do smaku
  • ziarenka smaku

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ziemniaki obać , pół ugotować a pół zetrzeć na tartce, ze startych ziemniaków odsączyć sok, dodać ugotowane i zmielonae ziemniaki. Dodać sól jajka , wyrobić ciasto. Ukulać kluski , ugotować w osolonej wodzie. Słonine i cebule pokroić w kostke i usmażyć. Gdy kluski się ugotuja nie wyciągać ich tylko dodać podsmażoną słonine i doprawić. Zupę podzwać wraz z kluskami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
misia53 21.06.2011 11:12
w sam raz na moją kieszeń...hihi....
marta0906 08.02.2011 12:23
moja też :)
kuklik 06.02.2011 20:47
moja ulubiona
matii6 31.01.2011 21:08
może być smaczne
jolaxa 30.01.2011 22:38
musi byc pyszna
m1monika 18.12.2010 14:48
muszę wypróbować :-)
traktorek 14.11.2010 11:53
coś nowego
alaaa 09.11.2010 12:15
ciekawe jak to smakuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat