Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z kiełkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 2 ząbki
imbir 2 cm
papryczka chili 2 sztuki
pierś z kurczaka 2 sztuki
masło 2 łyżki
bulion 600 ml
mleko kokosowe 500 ml
sok z limonki 8 łyżek
sól do smaku
kiełki fasoli mung 12 dag
kiełki lucerny 4 dag
świeża kolendra do dekoracji
limonka kilka plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z kiełkami

czosnek i imbir obierz i posiekaj. Chili oczyść z pestek i pokrój w cienkie plasterki. Filet pokrój w paski. Na rozgrzanym maśle zeszklij czosnek, imbir i chili. Dodaj bulion, mleko kokosowe i mięso. Doprowadź do wrzenia i zmniejsz płomień. Gotuj jeszcze ok. 10 minut. Pod koniec gotowania dopraw solą i sokiem z limonki. Dodaj kiełki z lucerny i fasoli. Przed podaniem udekoruj kolendrą i plastrami limonki. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 26.10.2012 19:13
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak