Ali

Zupa z kalafiorem romanesco

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion wołowo-drobiowy

    3-4 litry
  • kalafior romanesco

    1 sztuka
  • groszek mrożony

    1/2 opakowania
  • Fasolka szparagowa żółta

    2 garście
  • ziemniaki

    3-4 sztuki
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • koperek

    1 pęczek
  • smietana 18%

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bulion zagotowujemy, dodajemy do niego pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy przez 5-10 minut. Po tym czasie wrzucamy pokrojoną na kawałki fasolkę, różyczki kalafiora i groszek. Jak warzywa zmiękną zupę zaprawiamy śmietaną i wrzucamy pokrojoną drobno natkę i koperek. Doprawiamy solą i pieprzem.

Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 11.07.2015 15:26
fajna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat