Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z gotowanych buraczków

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 6
buraki ćwikłowe 2
fasolka szparagowa 100 gram
kostka rosołowa 1
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z gotowanych buraczków

Buraki czerwone należy ugotować w mundurkach od miękkości (ja do zupy wykorzystałem takie, które gotowałem do sałatki i miałem ich za dużo, dlatego przy okazji można ugotować buraki do innego dania). Ostudzone buraki obrałem i starłem na grubych oczkach. Ziemniaki obieram i kroję w kostkę, przekładam do garnka, dodaje kostkę rosołową, wlewamy do 6 szklanek wody i nastawiam na gaz, gdy ziemniaki są już prawie całkiem miękkie dodaje fasolkę szparagową. Gdy wszystkie składniki są miękkie wrzucam starte buraki, dodaje szczyptę kwasku cytrynowego i sól z pieprzem do smaku - gotuje 1-2 minut. Zupę można zabielić lub podać w wersji light.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 30.01.2014 20:50
kocham buraczki, świetna zupa
romanrafal
romanrafal 28.01.2014 15:24
smaczna zupka
ONY_za_kare 17.01.2014 15:18
dobra zupka
mysza75 17.01.2014 13:21
pyszna zupka
Sylwia26 17.01.2014 10:07
fajny przepis :)
Piter 31 17.01.2014 09:50
Świetna zupa.
Megg 17.01.2014 09:19
super smaczna zupka
dodi 17.01.2014 08:49
pyszna zupka
Kasia35 17.01.2014 08:42
lubię takie zupy
Aga-25 17.01.2014 08:31
ale pyszności
w mojej kuchni 17.01.2014 08:29
same pyszności podano
Agnieszka-87-25 17.01.2014 08:21
apetycznie wyglada
gosia56 17.01.2014 08:21
pyszna taka zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak