Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
fasolka szparagowa (mrożona)
-
kalafior
-
brokuł
-
marchewka
-
śmietanka
30% 200 ml -
ziemniaki
1,5 kg -
ziele angielskie
4 kulki -
sól
-
pieprz
-
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt -
kości schabowe
2 szt
Przepis i sposób przygotowania Zupa z fasolki szparagowej
Obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki dorzucamy do wywaru i gotujemy ok. 10 min. Po tym czasie do zupy dodajemy resztę warzyw. Ja miałam warzywa mrożone, w których skład wchodzi właśnie: marchewka, kalafior i brokuł, ale można oddzielnie świeże warzywa pokroić i wrzucić do garnka.
Gotujemy ok. 10 kolejnych minut, dolewamy śmietankę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem
SMACZNEGO!
Komentarze (0)