Zupa z fasolki szparagowej

Zupa z fasolki szparagowej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa (mrożona)

  • kalafior

  • brokuł

  • marchewka

  • śmietanka

    30% 200 ml
  • ziemniaki

    1,5 kg
  • ziele angielskie

    4 kulki
  • sól

  • pieprz

  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • kości schabowe

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy zimną wodę ok. 3 l. dodajemy umyte kości schabowe, dodajemy 2 łyżki soli i gotujemy, w momencie pojawienia się szumowin, wyławiamy je i dodajemy liście laurowe i ziele ang.
Obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki dorzucamy do wywaru i gotujemy ok. 10 min. Po tym czasie do zupy dodajemy resztę warzyw. Ja miałam warzywa mrożone, w których skład wchodzi właśnie: marchewka, kalafior i brokuł, ale można oddzielnie świeże warzywa pokroić i wrzucić do garnka.
Gotujemy ok. 10 kolejnych minut, dolewamy śmietankę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem
SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat