Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA Z DYNII
BULION WLEWAMY DO GARNKA (JA UŻYŁAM WCZEŚNIEJ ZAMROŻONEGO ROSOŁU) I PODGRZEWAMY.
CEBULĘ KROIMY W DROBNĄ KOSTECZKĘ I PODSMAŻAMY NA MAŚLE.
DO GOTUJĄCEGO BULIONY DODAJEMY ZESZKLONĄ CEBULKĘ, UDUSZONĄ DYNIĘ, ORAZ WYCIŚNIĘTE ZĄBKI CZOSNKU, GOTUJEMY WSZYSTKO RAZEM 10-15 MINUT. CAŁOŚĆ ROZDRABNIAMY BLENDEREM. DO ROZDROBNIONEJ ZUPY DODAJEMY SERKI TOPIONE, GOTUJEMY NA MAŁYM GAZIE DO MOMENTU AŻ SERKI SIĘ ROZPUSZCZĄ. JESZCZE RAZ MIKSUJEMY CAŁOŚĆ BLENDEREM. DODAJEMY SÓL, PIEPRZ ORAZ CURRY(W ZALEŻNOŚCI OD UPODOBAŃ).
BUŁKI KROIMY W DROBNĄ KOSTECZKĘ- RUMIENIĆ NA SUCHEJ PATELNI AŻ ZROBIĄ SIĘ CHRUPIĄCE.