Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA Z DYNII

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 1 LITR
DYNIA DUSZONA 1,5 KG
serek topiony śmietankowy duży 2 SZT
cebula biała 1 SZT
czosnek ząbki 4 SZT
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa curry orientalna Prymat
masło do smażenia
bułki 2 SZT

Porada

JEŻELI KTOŚ LUBI PIKANTNE ZUPY-MOŻNA DODAĆ PARYCZKI CHILI (ŚWIEŻE, BEZ PESTEK)

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA Z DYNII

DYNIĘ OBIERAMY I KROIMY W KOSTKĘ, DUSIMY W RONDLU, PODLEWAJĄC TROCHĘ WODĄ DO MOMENTU AŻ BĘDZIE MIĘKKA.
BULION WLEWAMY DO GARNKA (JA UŻYŁAM WCZEŚNIEJ ZAMROŻONEGO ROSOŁU) I PODGRZEWAMY.
CEBULĘ KROIMY W DROBNĄ KOSTECZKĘ I PODSMAŻAMY NA MAŚLE.
DO GOTUJĄCEGO BULIONY DODAJEMY ZESZKLONĄ CEBULKĘ, UDUSZONĄ DYNIĘ, ORAZ WYCIŚNIĘTE ZĄBKI CZOSNKU, GOTUJEMY WSZYSTKO RAZEM 10-15 MINUT. CAŁOŚĆ ROZDRABNIAMY BLENDEREM. DO ROZDROBNIONEJ ZUPY DODAJEMY SERKI TOPIONE, GOTUJEMY NA MAŁYM GAZIE DO MOMENTU AŻ SERKI SIĘ ROZPUSZCZĄ. JESZCZE RAZ MIKSUJEMY CAŁOŚĆ BLENDEREM. DODAJEMY SÓL, PIEPRZ ORAZ CURRY(W ZALEŻNOŚCI OD UPODOBAŃ).
BUŁKI KROIMY W DROBNĄ KOSTECZKĘ- RUMIENIĆ NA SUCHEJ PATELNI AŻ ZROBIĄ SIĘ CHRUPIĄCE.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 07.10.2015 16:41
dobrze doprawiona
jasiek 07.12.2014 12:29
pyszny krem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak