Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z dynią i pieczarkami- wzbogacona pestkami dyni :)

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec z indyka 1 sztuka
pieczarki 200 gram
ziemniaki 3 sztuki
dynia 2 szklanki
pestki dyni 0.5 szklanki
marchew 1 sztuka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyzeczka
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 szczypta
Czosnek suszony Prymat 1\3 łyżeczki
sól do smaku 1 szczypta
śmietana 30% 2\3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z dynią i pieczarkami- wzbogacona pestkami dyni :)

Kroki postępowania

1
Robimy wywar mięsny na udźcu z kurczaka- gotujemy go 40 minut.
Krok 1 - Zupa z dynią i pieczarkami- wzbogacona pestkami dyni :) foto
2
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę , dodajemy do wywaru.
Krok 2 - Zupa z dynią i pieczarkami- wzbogacona pestkami dyni :) foto
3
Pieczarki kroimy w plastry, dynie obieramy i kroimy w kostkę.
Krok 3 - Zupa z dynią i pieczarkami- wzbogacona pestkami dyni :) foto
4
Pokrojone warzywa dodajemy do wywaru i gotujemy około 20 minut.
Krok 4 - Zupa z dynią i pieczarkami- wzbogacona pestkami dyni :) foto
5
Po tym czasie do zupy dodajemy potartą marchew oraz przyprawy; pieprz, czosnek,. sól i gotujemy kolejne 10 minut. .
Krok 5 - Zupa z dynią i pieczarkami- wzbogacona pestkami dyni :) foto
6
Na samym końcu wlewamy śmietanę i wsypujemy pestki dyni. Smacznego :)
Krok 6 - Zupa z dynią i pieczarkami- wzbogacona pestkami dyni :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bhb8 15.12.2014 09:26
ciekawe połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak