Zupa z drożdży

Zupa z drożdży

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • drożdż

    4 dag
  • mąki

    2 łyżki
  • suszonej natki pietruszki Prymat

    2 łyżki
  • papryki słodkiej i kminku mielonego Prymat

    1 łyżeczka
  • masła

    2 łyżki
  • sól do smaku

    1 szczypta
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zupa z drożdży

Cebulę obrać, pokroić i zeszklić na maśle. Dodać pokruszone drożdże i mieszając smażyć, aż się zrumienią. Wsypać mąkę, kminek, słodką paprykę i zalać 6 szklankami zimnej wody. Energicznie wymieszać i gotować 10 min. Posypać suszoną natką pietruszki i podawać z grzankami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Ewa36 26.09.2012 23:54
bardzo zdrowe
bernadetta2 17.03.2012 07:38
u mnie ta zupka nie przejdzie choć fajnie brzmi
caralajna 30.11.2011 14:17
ciekawa
treonina 06.09.2011 19:08
hmmm chyba jednak nie dla mnie ten przepis :-)
rjustysia 04.09.2011 11:31
Bardzo dziwne... smażyć drożdże? ;) Mam nadzieję, że dobre, bo ja raczej nie spróbuję zrobić tego w domu.
Adamorek 26.07.2011 07:53
no nie wiem
Tika4444 10.05.2011 10:17
ciekawy przepis
gosia561 29.03.2011 13:54
ciekawe
berys18 02.02.2011 07:35
hm, ciekawy przepis
AgaS10 28.01.2011 09:58
U mnie nie znajdzie amatorów:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat