Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z dodatkiem cebuli

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 l
chleb 6 kromek
cebula 1 kg
wywar grzybowy 1,5 szklanki
masło 3 łyżki
gałka muszkatołowa szczypta
sól szczypta
pieprz szczypta
curry szczypta
ziemniaki 0,5 kg
koperek 1 natka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z dodatkiem cebuli

Cebulę obrać.Wywar zagotować w garnuszku, cebulę obrać i pokroić w piórka. Zasmażyć na oleju na złoty kolor. Przelać do gotującego się wywaru. Chleb pokroić na kawałeczki i zapiec w piekarniku. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do wywaru. Gdy ziemniaki będą miękkie dorzucić chleb i przyprawy. Wymieszać i posypać, koperkiem. Przelać do głębokich talerzy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak