Zupa z czerwonej soczewicy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka zielona

    2 szt
  • kiełbasa

    1
  • papryka czerwona

    2 szt
  • papryka słodka mielona

    3 łyżeczki
  • soczewica czerwona

    150 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Do przygotowanego wcześniej bulionu (2 l) dodajemy czerwoną soczewicę i pokrojone w kostkę papryki. Po 20 minutach dodajemy paprykę w proszku, pieprz do smaku i podsmażoną kiełbasę w półplasterkach i jeszcze chwilę gotujemy.
2. Tak ugotowana zupa jest gęsta i sycąca, dla dekoracji posypujemy ją drobno posiekaną zieloną pietruszką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agata1722 19.01.2011 10:59
ciekawe
agata1722 19.01.2011 10:59
ciekawe
agata1722 19.01.2011 10:59
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat